Particulieren

Veel particulieren hebben een spaarrekening. Ze vinden het prettig idee om wat geld achter de hand te hebben voor onverwachte uitgaven. Het is niet voor iedereen even makkelijk om maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten. Op deze pagina vind u handige tips en tricks om maandelijk een bedrag opzij te kunnen zetten.

Hoe moet ik sparen als particulier zijnde.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat particulieren sneller kunnen sparen als ze een goed inzicht hebben in hun financiële situatie. Ook adviseren ze om bewust en gericht te sparen. Veel mensen weten niet hoeveel geld ze per maand uitgeven. Maak een lijst met hoeveel geld je maandelijks uitgeeft aan boodschappen, uitjes, verzekeringen en kleding. Vaak is het mogelijk om via vergelijkingssites de goedkoopste verzekeringen af te sluiten. Het geld dat u maandelijks overhoudt kan naar de spaarrekening. Als u bewust spaart, zet u iedere maand hetzelfde bedrag opzij. Bent u aan het sparen voor een nieuwe auto, een vakantie, of een huis, dan is het maken van een spaarplan makkelijk.

Hoe spaar ik op een spaarrekening?

Bij welke bank u een rekening opent is belangrijk. Het rentepercentage verschilt per bank. In 2008 gingen er meerdere banken failliet en ging verloren veel mensen geld. Om te verkomen dat dit niet nog een keer gebeurt is er een depositogarantiestelsel. Dit stelsel garandeert de consument tot €100.ooo als de failliet gaat. Vergelijk altijd de verschillende rentestanden en kies de bank die het beste bij uw doelen passen.