0

Opvragen van een schaderapport voor occasions uit Baarn

Heb je na lang zoeken een mooie occasion op het oog? Je bent wezen kijken hebt een proefrit gemaakt, maar je weet het niet helemaal zeker. Iets zit je niet lekker. Om de knoop door te hakken kan je online een rapport op vragen om achter de schade geschiedenis van de auto te komen.

Het importeren van een auto

Ben je van plan om een auto te importeren? Lees dan de onderstaande alinea’s goed door. Net als bij de aanschaf van een schadeauto is het belangrijk om op een aantal verschillende dingen te letten. Zo voorkom je dat je achter voor onaangename verassingen komt te staan. Op de Baarnschecourant.nl lees je er meer over.

De eerste tip waar je op moet letten is dat de auto minimaal 3.000km op de teller heeft staan en 3 maanden oud is. De scheelt je erg veel op de bpm. Vraag altijd vooraf voor een kopie van de autopapieren. In duitsland heb je 2 delen van het kentekenbewijs, deze moet je allebei in je bezit hebben om de auto te importeren. Ben je van plan om zelf je auto naar Nederland te rijden? Zorg dan dat je de goede kentekenplaten hebt. Dit bespaart je een hoop gedoe. Onderhandel altijd met de prijs. De verkoper heeft dan meteen door dat hij wel iets aan de prijs zal moeten doen.

Schadeauto importeren, zo gaat het in zijn werk

Ga je een schadeauto importeren? Let dan goed op de volgende punten. Een taxatierapport kost enkele honderden euro’s. In de meeste gevallen levert een schadeauto een lagere BPM op. Controleer dus altijd of het rest bpm-bedrag van de auto hoger is dan de kosten van het taxatierapport. Laat vooraf het te betalen bpm-bedrag inschatten. Je hebt bij de import van een schadeauto recht op bpm-vermindering. Hiermee kan je vooraf bepalen of het importeren van de auto lonend is. Wat betreft het transport naar Nederland, dit kan gedaan worden doormiddel van een trailer. Het wordt altijd afgeraden om zelf te gaan rijden. Dit is uiteraard ook niet toegestaan.

Doe de schadecheck en ken het verleden van de auto

Ben je benieuwd naar wat de betreffende auto voor verleden heeft gehad? Dan kan je online een schadeverleden check opvragen. In dit rapport staan dingen zoals opgelopen schade, de kilometerstand en de bijbehorende onderhoudsbeurten en de vorige eigenaren inclusief autohandelaren die de auto heeft. Zo komt u achter de volledig historie van de auto.

Recep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *