Zakelijk

Niet alleen consumenten hebben de mogelijkheid om geld te lenen bij een financiele instelling. Zzp-ers en MKB-ers hebben deze mogelijkheid ook. Hoewel er een aantal voorwaarden zijn om geld te kunnen lenen als zakelijke klant, zijn veel instellingen bereid om een lening te verstrekken. Er zijn verschillende soorten zakelijke leningen. De drie populairste leningen zijn: het ondernemerskrediet, lease en borgstellingskrediet.

Welke leninging het best bij u past hang af van hoeveel geld u wilt lenen, waarvoor u het geld wilt gebruiken en wat voor zakelijke klant u bent.

Het ondernemerskrediet bestaat uit drie soorten kredieten: een rekening-coulantkrediet, een lening en krediet in de vorm van een bankgarantie. Tot een bepaald bedrag is het mogelijk om een lening online aan te vragen. Houd er wel rekening mee dat u veel informatie aan de bank moet verstrekken. Wilt u een hoger bedrag lenen en kan dat niet online, bezoek dan de desbetreffende instelling. Neem wel alle benodigde papieren met u mee.

Iedere instelling heeft zijn eigen rentestanden, vergelijk ze en bepaal welke instelling het beste bij u past.